• Home
  • >
  • Tech News
  • >
  • Top 50 Full Stack Developer Interview Questions and Answers – update 2022

Main Contents:

The process of finding a good developer is very difficult and time-consuming, as you have to take into account their skillset, experience, culture fit, and more.

Being a full-stack developer is essential to keep up with the changes in the market. So to get the job you want, it’s important for you to know what interviewers are looking for. You will need to be sure that your core skills are up-to-date and that you understand the various frameworks and languages.

There are many things to consider when interviewing for any role, but the most important thing is understanding what skillset you are hoping to invest in.

Questions are asked during the interview process to allow the interviewer to determine the candidate’s ability level. This article will guide you on what questions are typically asked during an interview for a full-stack developer.

We are going to discuss the top 50 full stack developer important questions that are most commonly asked in interviews. But before directly jumping to the interview questions, we shall have a brief introduction of a Full Stack Developer. A powerful developer is the backbone of any company.

Make sure you’re prepared for your next job interview by learning these important questions that are most commonly asked in interviews.

Who is a Full Stack Developer?

No matter what industry you’re in, the software and hardware that we use every day are becoming more and more complicated.

We need more people who can work on them to keep them up and running. More and more companies are looking for people who can code on both the front end (designing interfaces) and the backend (running programs). They call these people full-stack developers.

The full-stack engineer job description includes the use of a variety of different technologies and languages ​​(such as Java, JavaScript, HTML, PHP, C#) to develop applications.

A full-stack Web developer is a good example of this model because the developer has a wide range of technologies and general knowledge of the platform, as well as deep experience and expertise in several of these concepts.

Typically, this type of developer comes from a start-up environment where extensive knowledge of all aspects of web development is critical to the survival of the company.

However, developers who do not have an official name but have an impressive portfolio, reliable reference materials, and open source work may also be very competitive candidates.

A Full-Stack developer is a person who can develop software for both the user and the service provider.

In simple language, a Full-Stack developer has the knowledge of the full stack of technology that makes up a website. They are very comfortable in both front-end and back-end languages.

A Full-Stack Developer is proficient in:

  1. Server, network, and hosting environment.
  2. Relational and non-relational databases.
  3. How to interact with APIs and the external world.
  4. User interface and user experience.
  5. Quality assurance.
  6. Security concerns throughout the program.
  7. Understanding customer and business needs.
  8. HTML, CSS, and JavaScript.
  9. JavaScript frameworks like React or Angular.
  10. Programming languages like Ruby and Python.

Top 25 full stack developer interview questions

Full stack developer interview questions

Q1. What are the Success Factors for Successive Integration?

Ans – Success factors for successive integration are-

  1. Maintain a code repository
  2. Automate the build
  3. Make the build self-testing
  4. Everyone commits to the baseline every day
  5. Every commit (to baseline) should be built
  6. Try to keep the build fast
  7. Test in a clone of the production environment
  8. Make it easy to get the latest deliverables
  9. Automate deployment

Q2. Explain DevOps?

Ans – DevOps is a newly emerging term in the IT field, which is nothing but a practice that emphasizes the collaboration and communication of both software developers and other information technology (IT) professionals. It focuses on delivering software products faster and lowering the failure rate of releases.

Q3. What is the Difference Between “Git Pull” and “Git Fetch”?

Ans – In the simplest terms, git pull does a git fetch followed by a git merge.

  • When you use pull, Git gets the message to automatically do your work for you. It is context-sensitive, so Git will merge any pulled commits into the branch you are currently working in. pull automatically merges them without giving you any chance to review it first. If you don’t manage your branches with a keen eye, you may be face to face with many problems.
  • When you fetch, Git gathers any commits from the target branch that do not exist in your current branch and stores them in your local repository. However, it does not merge them with your current branch. This is particularly useful if you need to keep your repository up to date, but are working on something that might break if you update your files. To integrate the commits into your master branch, you use merge.

Q4. What is Callback Hell?

Ans – The asynchronous function requires callbacks as a return parameter. When multiple asynchronous functions are chained together then a callback hell situation comes up.

Q5. What is CORS?

Ans – CORS, abbreviation for Cross-Origin Resource Sharing, is a process used to gain the authority of different web resources on different domains.

With the help of CORS, the integration of web scripts can be implemented more freely with the external content of the original domain.

Q6. What are the Differences Between ES6 and ES5 Function Constructors?

Ans – Let’s first look at an example of each:

// ES5 Function Constructor
function Person(name) {
  this.name = name;
}

// ES6 Class
class Person {
  constructor(name) {
    this.name = name;
  }
}

For simple constructors, they look pretty similar.

The main difference in the constructor is observed when the effect of inheritance comes into the play. If we want to create a Student class that subclasses Person and add a studentId field, this is what we have to do in addition to the above.

// ES5 Function Constructor
function Student(name, studentId) {
  // Call constructor of superclass to initialize superclass-derived members.
  Person.call(this, name);

  // Initialize subclass's own members.
  this.studentId = studentId;
}

Student.prototype = Object.create(Person.prototype);
Student.prototype.constructor = Student;

// ES6 Class
class Student extends Person {
  constructor(name, studentId) {
    super(name);
    this.studentId = studentId;
  }
}

It’s much more verbose to use inheritance in ES5 and the ES6 version, here it is easier to understand and remember.

Q7. What is Multi-Threading?

Ans – The process of improving the performance of the CPU is known as Multi-Threading. Usually, it is seen as the ability of a program to be managed by multiple users at a single time.

It is done by the execution of multiple processes that are supported by the operating system.

Q8. What is Continuous Integration?

Ans – Continuous Integration is the process of implementation of codes that are specially designed & automated for testing. During the time of production, it helps the developers to apply the codes simply. Web developers prefer this process for the integration of codes many times a day. Continuous Integration helps in detecting errors quickly and locating them more easily.

Q9. What are the Advantages and Disadvantages of Using “use strict“?

Ans – “use strict” is a statement that is used to enable strict mode to entire scripts or individual functions. Strict mode is a way to opt in to a restricted variant of JavaScript.

Advantages-

  1. It makes it impossible to create global variables by mistake.
  2. Makes assignments that would otherwise silently fail to throw an exception.
  3. Makes attempts to delete undeletable properties throw (where before the attempt would simply have no effect).
  4. It is mandatory that the function parameter name should be unique.
  5. this is undefined in the global context.
  6. It catches some common coding bloopers, throwing exceptions.
  7. It stops the functioning of features that are confusing.

Disadvantages-

  1. A lot of features that most of the developers might be used to are absent.
  2. No more access to function.caller and function.arguments.
  3. The concatenation of scripts written in different strict modes might cause issues.

Q10. What do you think of AMD vs CommonJS?

Ans – Both are ways to implement a module system, which was not natively present in JavaScript until ES2015 came along. CommonJS is synchronous while AMD (Asynchronous Module Definition) is obviously asynchronous.

CommonJS is designed with back-end development in mind while AMD, with its support for asynchronous loading of modules, is more intended for browsers.

Read More:   Update Rubrik Takes on the Chores of Seamless Data Backup and Recovery

In my opinion, most would find AMD syntax to be quite dull and CommonJS is closer to the style you would write import statements in other languages. Most of the time, I find AMD unnecessary, because if you served all your JavaScript into one concatenated bundle file, you wouldn’t benefit from the async loading properties.

Also, CommonJS syntax is closer to the Node style of writing modules and there is less context-switching overhead when switching between client-side and server-side JavaScript development.

I’m glad that with ES2015 modules, that have support for both synchronous and asynchronous loading, we can finally just stick to one approach. Although it hasn’t been fully rolled out in browsers and in Node, we can always use transpilers to convert our code.

Q11. Explain Prototype Inheritance in Javascript?

Ans – In a language implementing classical inheritance like Java, C#, or C++ you start by creating a class–a blueprint for your objects – and then you can create new objects from that class or you can extend the class, defining a new class that augments the original class.

In JavaScript you first create an object (there is no concept of class), then you can augment your own object or create new objects from it.

Every object in Javascript has a prototype. JavaScript’s inheritance system is based on prototypes, and not class-based. When a message reaches an object, JavaScript will make an attempt to find a property in that object first. If it cannot find it, then the message will be sent directly to the object’s prototype, and so on. That behavior called prototype chain or in many places, prototype inheritance.

Constructor functions are the most preferred way in JavaScript when it comes to constructing prototype chains. When we use new, JavaScript injects an implicit reference to the new object being created in the form of this keyword. It also returns this reference completely at the end of the function.

function Foo() {
  this.kind = ‘foo’
}

var foo = new Foo(); 
foo.kind //=> ‘foo’


Q12. When should you not use arrow functions in ES6? Name three or more cases.

Ans- Arrow functions should NOT be used:

  1. When we want function hoisting – as arrow functions are anonymous.
  2. When we want to use this/argument in a function – as arrow functions do not have this/argument of their own, they depend upon their outer context.
  3. When we want to use named function – arrow functions are anonymous.
  4. When we want to use the function as a constructor – as arrow functions do not have their own this.
  5. When we want to add function as a property in object literal and use an object in it – as we can not access this (which should be the object itself).

Q13. What is Pair-Programming?

Ans – Pair Programming is one of the core elements of extreme programming in which two developers are required to work on the same terminal.

The one developer whose task is to write the code is called the “Driver” and the other who is responsible for reviewing the codes is called the “Navigator”.

Q14. What is Long Polling?

Ans – Long Polling is a pattern in web development that is used to improve pushing data from the server to the client. By using a Long Polling pattern, the Client requests information from the server.

If the server does not have any information about the client, the server holds the request and waits for some information to be available instead of sending an empty resource.

Q15. Explain a use case for Docker?

Ans –

  1. Docker is a low overhead way to run virtual machines on your local box or in the cloud. Although they’re not strictly distinct machines, they give you many of those benefits.
  2. Docker can encapsulate legacy applications, allowing you to deploy them to servers that might not otherwise be easy to set up with older packages & software versions.
  3. Docker can be used to build test boxes, during your deploy process to facilitate continuous integration testing.
  4. Docker can be used to provision boxes in the cloud, and with the swarm, you can orchestrate clusters too.

Q16. What are the latest trends in Full Stack Web Development?

Ans – According to industry experts, a candidate who is passionate about full-stack development should be aware of the following trends:

  1. The rise of Vue JS Functional, real-time web apps, progressive apps, and mobile web development.
  2. Programming benefits from JavaScript improvements
  3. The emergence of more compatible extensions.

Q17. Explain the difference between REST and GraphQL

Ans – The main and most important difference between REST and GraphQL is that GraphQL does not deal with dedicated resources. Instead, everything is considered as a graph and therefore is connected and can be queried to app exact needs.

Q18. What is Event Loop?

Ans – Node.js is a single-threaded application but it supports concurrency via the concept of event and callbacks. As every API of Node js is asynchronous and is a single thread, it uses async function calls to maintain the concurrency. Node uses an observer pattern.

Node thread keeps an event loop and whenever any task gets completed, it fires the corresponding event which signals the event listener function to get executed.

Q19. Explain the purpose of clearing floats in CSS.

Ans – The clear CSS property specifies whether an element can be next to floating elements that precede it or must be moved down (cleared) below them.

Clearing floats (or clear fixing) basically force the containing element to expand to contain its child elements. Thus, it forces the subsequent elements to appear below it.

Q20. How can you share code between files?

Ans – This depends on the JavaScript environment.

On the client (browser environment), as long as the variables/functions are declared in the global scope (window), all scripts can refer to them. Alternatively, adopt the Asynchronous Module Definition (AMD) via RequireJS for a more modular approach.

On the server (Node.js), the common way has been to use CommonJS. Each file is treated as a module and it can export variables and functions by attaching them to the module.exports object.

ES2015 defines a module syntax that aims to replace both AMD and CommonJS. This will eventually be supported in both browser and Node environments.

Q21. What is Temporal Dead Zone in ES6?

Ans – In ES6 let and const are hoisted (like varclass and function), but there is a period between entering scope and being declared where they cannot be accessed. This period is the temporal dead zone (TDZ).

Consider:

//console.log(aLet)  // would throw ReferenceError

let aLet;
console.log(aLet); // undefined
aLet = 10;
console.log(aLet); // 10

In this example, the TDZ ends when aLet is declared, rather than assigned.

Q22. What is the difference between a blue/green deployment and a rolling deployment?

Ans –

  1. In Blue/Green Deployment, you have TWO complete environments. The Blue environment is the one that is running and the Green environment is the one to which you want to upgrade. Once you swap the environment from blue to green, the traffic is directed to your new green environment. You can delete or save your old blue environment for backup until the green environment is stable.
  2. In Rolling Deployment, you have only ONE complete environment. The code is deployed in the subset of instances of the same environment and moves to another subset after completion.

Q23. What are the disadvantages of GraphQL?

Ans – Disadvantages of GraphQL are:

  1. You need to learn how to set up GraphQL. The ecosystem is still rapidly evolving so you have to keep up.
  2. You need to send the queries from the client, you can just send strings but if you want more comfort and caching you’ll use a client library -> extra code in your client
  3. You need to define the schema beforehand => extra work before you get results
  4. You need to have a GraphQL endpoint on your server => new libraries that you don’t know yet
  5. Graphql queries are more bytes than simply going to a REST endpoint
  6. The server needs to do more processing to parse the query and verify the parameters

Q24. What is Inversion of Control?

Ans – Inversion of control is a broad term but for a software developer, it’s most commonly described as a pattern used for decoupling components and layers in the system.

For example, say your application has a text editor component and you want to provide spell checking.

Your standard code would look something like this:

public class TextEditor {

    private SpellChecker checker;

    public TextEditor() {
        this.checker = new SpellChecker();
    }
}

What we’ve done here creates a dependency between the TextEditor and the SpellChecker.

In an IoC scenario we would instead do something like this:

public class TextEditor {

    private IocSpellChecker checker;

    public TextEditor(IocSpellChecker checker) {
        this.checker = checker;
    }
}

You have inverted control by handing the responsibility of instantiating the spell checker from the TextEditor class to the caller.

SpellChecker sc = new SpellChecker; // dependency
TextEditor textEditor = new TextEditor(sc);

Q25. What is the most loved language of a full stack developer and why?

Ans – Full Stack Developers work with a multitude of languages. Ideally, a candidate must have a few languages that he loves, preferably, some with which he can design the front end and others with which he can take care of the back end. A candidate should be able to demonstrate that well and remember to include the basic most used ones like HTML, CSS, Python, etc.

Q26. Problem Statement:

       While returning from Byteland, Stella got one tree with N nodes from her friend over there. All nodes in this tree are colorless and Stella decided to fill colors to make it colorful. Stella wants it to look beautiful and decided to color it in such a way that any 2 nodes u and v with the shortest distance between u and v <=2 can not be of the same color. She is wondering how many different colors she needs if she fills them optimally.

         The first line contains a single integer n ( 3 <=n<100) – the number of nodes in the tree. Each of the next(n-1) lines contains two integers x and y(1<=x, y<=n) – the indices of two nodes directly connected by an edge. It is guaranteed that any node is reachable from any other using the edges.

          In the first line print single integer k – the minimum number of colors Steel has to use.

Sample Input 1:

           3

          2 3

          1 3

Sample Output 1:

          3

 Explanation Output 1:

           Tree is like

           1 -> 3 ->2

We can color as follows

         1: Color a

         3: Color b

         2: Color c

         Total 3 colors

Sample Input 2:

           5

          2 1

          3 2

          4 3

          5 4

Sample Output 2

           3

Explanation Output2: 

          Tree is like:

          1 -> 2 ->3 -> 4 -> 5

Read More:   Update StreamSets Smooth the Flow of Big Data

         We can color as follows

         1: Color a

         2: Color b

         3 : Color c

         4: Color a

         5 : Color b

         Total 3 colors.

   

Ans –  import java.io.BufferReader;

import java.io.InputStreamReader;

Class Test

{

/* Read input from stdin and provide input before

* running*/

BufferedReader br = new BufferedReader(

new InputStreamReader(System.in)) String line

= br.readLine();

for (int i = 0; i < N; i++) {

System.out.println(“Hello Word”);

}

}

Q27. What is an event loop in Node.js?

Ans – In general, an event loop is a mechanism that expects and dispatches events or messages in a program. In Node.js, event loops are central flow constructs.

For example, whenever a request needs to be processed, it is inserted into the event loop and processed as soon as it is ready to be processed.

Rather than doing it alone, the node delegates responsibility for managing the system. Because of this behavior, Node does not actively wait for this task to complete and can process other requests in the meantime.

Q28. What is Docker?

Ans – Docker is an easy way to run virtual machines on your local machine or in the cloud. While they are not strictly separate machines and do not require an operating system to boot, they offer many of these benefits.

Docker can encapsulate legacy applications, allowing them to be deployed to servers that would otherwise not be easy to configure with older software packages and versions.

Docker can be used to create test blocks during deployment to facilitate ongoing integration testing. Docker can be used to provision boxes in the cloud, and with the swarm, you can also manage clusters.

Q29.  Problem Statement:

        The Girl in Tech Hackathon is a code-a-thon where developers, designers, scientists, students, entrepreneurs, and educators gather to collaborate on projects including applications, software, hardware, data visualization, and platform solutions. The Participants are sitting around the table, and they are numbered from team1 to team n in the clockwise direction. This means that the Participants are numbered 1,2, ..,n-1,n, and participants 1 and n are sitting next to each other. After the Hackathon duration, judges started reviewing the performance of each participant. However, some participants have not finished the project. Each participant needs an extra minute to complete their project. Judges started reviewing the projects sequentially in the clock direction, starting with team x, and it takes them exactly 1 minute to review each project. This means team x gets no extra time to work, whereas team x +1 gets 1 min more to work and so on. Even if the project is not completed by the participant, the judges still spend 1 min to understand the idea and rank the participant.

         The first line contains a single positive integer, n, denoting the number of participants in the hackathon. Given the values of t1,t2, t3,… tn extra time is required by each participant to complete the project. You have to guide judges in selecting the best team x to start reviewing the project so that the number of participants able to complete their project is maximal.

Print x on a new line. If there are multiple such teams, 

select the smallest one.

Constraints:

1<=n<=9*10^5

0<=ti<=n

Sample Input:

 3

1 0 0

Sample Output:

 2

Ans- import java.io.BufferReader;

import java.io.InputStreamReader;

Class Test

{

/* Read input from stdin and provide input before

* running*/

BufferedReader br = new BufferedReader(

new InputStreamReader(System.in)) String line

= br.readLine();

for (int i = 0; i < N; i++) {

System.out.println(“Hello Word”);

}

}

Q30. What is referential transparency in functional programming?

Ans – A program may have the property of referential transparency if any two expressions in the program that have the same value can be substituted for one another anywhere in the program without changing the result of the program.

It is used in functional programming. For example, consider the following code snippet:

  1. count1 = (fun(x) + y) * (fun(x) – z);
  2. temp = fun(a);
  3. count2 = temp + y * temp – z;

The variables count1 and count2 will be equal if the value of fun(x) is not reflected. If the variable count1 is not equal to the variable count2, the referential transparency is violated.

Q31. What is a RESTful API?

Ans – The term REST represents Representational State Transfer. It is a compositional style that is utilized to make Web Services. It utilizes HTTP solicitations to access and utilize the information. We can make, update, read, and erase information.

An API (Application Program Interface) for a site is the code that permits two programming projects to speak with one another. It permits us to compose mentioning administrations from a working framework or other application.

Q32. What are the differences between Server-side Scripting and Client-side Scripting?

Ans –

Basis for comparisonServer-side scriptingClient-side scripting
DefinitionWorks in the backend and is not visible to the client side.Works in frontend and scripts are visible among users.
ProcessingServer Interaction requiredInteraction with the server is not required
LanguagesRuby on Rails, PHP, ASP.net, Python, ColdFusion, etc.CSS, HTML, JavaScript, etc.
SecurityRelatively SecureInsecure

Q33. What’s the difference between normalization and denormalization?

Ans –

NormalizationDenormalization
Normalization is used to reduce data redundancy and data inconsistently from the table.Denormalization is used to add redundancy to execute queries.
Data integrity is maintainedData integrity is not maintained
In normalization, no tables are increased.In denormalization, no of tables is decreased.
Normalization optimizes the usage of disk space.Denormalization does not optimize the disk spaces.

Q34. What is Closure? Give an example.

Ans – Closures are made at whatever point a variable that is characterized external the current extension is gotten to from inside some inward degree.

It gives you admittance to an external function’s degree from an internal capacity. In JavaScript, Closures are made each time a capacity is made. To utilize a conclusion, essentially characterize a function inside another function and uncover it.

Q35. Explain the concept of the index?

Ans –  An index is used to perform tuning in queries. which can be created to increase the performance of data retrieval. The index can be created on one or more columns of a table.

Q36. How do you keep yourself updated about the new trends in the industry?

Ans- This is a typical question to understand your involvement in technology. A good way to demonstrate your involvement in continuous learning would be by speaking about the community meetups you visit.

You can also talk about the webinars and the forums you regularly attend. If you have personal projects on which you apply your skills, this is a good time to showcase that as well.

Q37. Give an example of a project you have worked on and the technologies involved. How did you make these choices?

Ans- This helps in knowing the methodology of the full stack web developer and also gives an idea of his sharpness and precision in choosing the right toolset.

You need to be as specific as possible and go in-depth while speaking about the reason for choosing a particular toolset. Show a balance between your ability to develop both on the front-end and the back-end of the web application.

It is okay to show that you have more experience in one side of the development game than the other but to demonstrate that you have the ability to work on both ends of the application.

Q38. What should a full-stack developer know?

Ans –  A full-stack developer should present with the accompanying:

  • Programming Languages: A full-stack developer should have a capacity for more than one programming language like Java, Python, Ruby, C++, and so on. One must become acquainted with various ways of organizing, configuring, executing, and testing the task-dependent on the programming language.
  • Front End: One must be acquainted with the front-end advancements like HTML5, CSS3, Angular, and so on. The comprehension of outsider libraries like jQuery, Ajax, SASS, adds more benefits.
  • Structures: Proficiency in words that are joined by advancement systems like Spring, Spring Boot, MyBatis, Django, PHP, Hibernate, js, yin, and that’s only the tip of the iceberg.
  • Data sets: One should be acquainted with somewhere around one information base. Assuming that you know about MySQL, Oracle, and MongoDB it is adequate.
  • Design Ability: The information on model plans like UI and UX configuration is additionally fundamental.

Q39. What is a connection leak in Java and how can we fix it?

Ans – In Java, a connection leak is a situation when the developer forgets to close the JDBC connection, it is known as a connection leak.

The most common type of Connection Leak experienced in Java development, is when using a Connection Pool (such as DBCP). We can fix it by closing the connection and giving special attention to the error handling code.

Q40. Name a few Full Stack developer tools?

Ans – Some of the popular tools used by full-stack developers to make development more accessible and efficient are:

  • Backbone
  • Visual Studio Code
  • WebStorm
  • Slack
  • Electron
  • TypeScript
  • CodePen
  • GitHub

Q41. Which technologies and languages would you need to develop a project from scratch?

Ans- This is a hypothetical question geared at understanding the level at which the hiring manager will gauge your readiness to start the job.

It is an easy way to distinguish a good full-stack developer from someone who is an amateur. People who have difficulty transmitting their thoughts will have bleak chances of getting through at this point.

Q42. What is Dependency Injection?

Ans – Dependency Injection is a design pattern by which IoC is executed. Injecting objects or connecting objects with other objects is done by container instead of by the object themselves. It involves three types of classes.

  • Client class: It depends on the service class.
  • Service class: It provides service to the client class.
  • Injector class: It injects service class objects into the client class.

Q43. How is multithreading used?

Ans – The main purpose of multithreading is to provide multiple threads of execution concurrently for maximum utilization of the CPU. It allows multiple threads to exist within the context of a process such that they execute individually but share their process resources.

Q44. What is the Observer pattern?

Ans – The purpose of the Observer pattern is to define a one-to-many dependency between objects, as when an object changes the state, then all its dependents are notified and updated automatically.

The object that watches on the state of another object is called the observer, and the object that is being watched is called the subject.

Q45. What do you mean by data attributes and why is it used?

Ans – HTML 5 has “data-*” which are custom attributes defined by the developer. They are used when any existing character is not suitable to be used. These attributes are only used on the page they are written on, and they do not need Ajax calls.

These are Global attributes, so they can be applied to any element.

Read More:   Update How Infrastructure Providers Can Enable Web3

Q46. What is the difference between deferring and async?

Ans –

S.odeferasync
1.It downloads the file during the HTML parsing but executes the data after the parsing is completed.It downloads the data during the HTML parsing, but it stops the parsing from executing the downloaded file.
2.Defer is used when the script relies upon another script.Async is used if the script does not rely upon any scripts.

Q47. What are the two phases committed in the database? Explain

Ans – Two-phase Commit (2PC) is the feature of transaction processing systems that enable databases to return to the pre-transaction state if an error condition occurs.

The two-phase commit strategy is designed to make sure that either all the databases are updated or none of them is updated. As a result, the databases remain synchronized.

Q48. What is event bubbling and capturing in javascript?

Ans – Event Bubbling and Event Capturing are the ways of the event propagation in the HTML API when an event occurs in an element that is located inside the other part and both the parts have registered a handle with the recently happened event.

Here the event propagation model identifies that in which order the elements receive the event.

In the case of Event Bubbling, the event is first captured and also handled by the innermost element, and then the event is propagated to the outermost element.

In the case of Event Capturing, the event is first captured and also handled by the outermost element, and then the event is propagated to the innermost element.

Q49. What is the prototype in javascript and how do you use it?

Ans – Prototypes are objects created in Javascript. They are the “parent” objects. If we want to create common tasks (properties/methods) for all the objects inherited from the parent object we need to define them in the prototype object.

Q50. What is Express.js?

Ans –  Express.js is a web application server framework. It is used for Node.js. It helps to create node.js applications in less time. It also provides security-related help for node.js.

In The End

If you’re an experienced full stack Web Developer with a lot of information to share, articles can be a great way to do so.

Whether you use your own writing skills or let an AI-powered program do all the work for you, you’ll need to know how much average wages are in the industry before talking money in detail though.

Fortunately, our team has done the research so that you don’t have to!

One of the most important steps in choosing a new job for anyone is taking a look at the salary you will be offered for the position. We’re going to discuss how salaries in a variety of positions compare in the UK and in the US.

  • An average full-stack engineer’s pay in the United Kingdom is £45,476 each year or £23.32 each hour. Entry-level positions start at £37,500 each year while most experienced specialists make up to £65,000 each year.
  • An average full-stack engineer’s pay in the USA is $110,163 each year or $56.49 each hour. Entry-level positions start at $92,691 each year while most experienced specialists make up to $145,000 each year.

Source: InApps.net

List of Keywords users find our article on Google:

ui developer interview questions
software engineer interview questions
driver interview questions
shortest distance between you and your new product
full stack developer jobs
full stack web developer jobs
“q39”
interview questions for delivery driver
full stack developer interview questions
delivery driver interview questions
java developer interview questions
java software engineer interview questions
mobile developer interview questions
full stack developer interview question
devops engineer interview questions
full stack developer interview questions and answers
full stack web developer interview questions
field engineer interview questions
interview questions for food server
food server interview questions
interview questions for driver
backend developer interview questions
top 50 interview questions
quality assurance engineer interview questions
graphql jobs
es6 interview questions
interview questions for ui developer
integration engineer interview questions
full stack interview questions
qa engineer interview questions
interview questions for field engineer
solutions engineer interview questions
net interview questions
java support engineer interview questions
ux hackathon
system engineer interview questions
server side interview questions
interview questions for network engineer
cloud engineer interview questions
vue js interview questions
in n out job interview questions
qa game tester interview questions
full stack developer interview
field service engineer interview questions
q48
progressive interview questions
consider the following code snippet
front end engineer interview questions
full stack open
stack navigator
full stack java developer jobs
client services interview questions
express interview questions
front end system design interview questions
interview questions for quality assurance engineer
qa interview questions
git merge master into branch
testing interview questions
software developer interview questions
front end developer interview questions
javascript interview questions
back end interview questions
software testing interview questions
wawa interview questions
in n out interview questions
“we fix it”
amd interview questions
home instead interview questions
interview questions for field service engineer
full stack java developer interview questions
file clerk interview questions
assembly line worker interview questions
full stack engineer interview questions
initialize stack java
hardware engineer interview question
allscripts jobs
senior qa engineer interview questions and answers
interview questions for process engineer
ui frontend successfactors
progressive interview process
why do you want to work in fintech interview answer
interview questions for business developer
backend interview questions
java full stack developer jobs
successfactors frontend
interview questions driver
production engineer interview questions
application support engineer interview questions
interview questions for software engineer
elements of programming interviews solutions
low level design interview questions
mobile engineer interview questions
what is child functioning module
node.js developer job description template
graphql ruby
qa engineer interview question
system design interview preparation material
frontend engineer interview questions
quality assurance interview questions in food industry
ui successfactors
ecommerce interview questions
business developer interview questions
editor interview questions
job interview fragen java entwickler
top 50 html interview questions
interview questions for cloud engineer
javascript coding interview questions
python test engineer interview questions
used q40
qa engineer interview questions and answers
interview questions for project engineer
web services interview questions
ui interview questions
chauffeur b interview questions to ask candidates
add spellcheck to nodejs
chauffeur b interview questions to ask applicants
q38 stops
q27 stops
25 critical questions for software references
graphql developer job description template
“q12”
q48 express
chauffeur c interview questions to ask applicants
chauffeur c interview questions to ask candidates
q25 stops
mean stack developer jobs
graphql interview questions
q48 time
interview questions for full stack developer
mission impossible bloopers
q46 stops
linkedin frontend interview questions
linkedin learning full stack developer
node.js full stack developer jobs
subset vs strict subset
progressive interview questions and answers
net backend developer interview questions
product development engineer interview questions
full stack developer python interview questions
linkedin front end interview questions
mvp distance driver
docker developer jobs
hardware test engineer interview questions
advantage and disadvantage of e commerce java
how to get a job at interview tips/k/
q44 stops
graphql compose
successfactors interview questions
full stack js developer jobs
hackathon vs competitive programming
product execution interview questions
solutions engineer interview questions and answers
u is not a constructor
fintech interview questions
full stack javascript developer jobs
successfactors recruitment interview questions
full stack blockchain engineer jobs
q33 express
collaborating and partnering interview answers
integration developer interview questions
product development coordinator interview questions
referenceerror: fetch is not defined
mean stack developer interview questions
q30 stops
top 50 c interview questions
arrow pushing mechanism
do you speak java
graphql-ruby
readline node js
back end engineer interview questions
quality center interview questions
undefined n1
integrate 1/x
c# constructor exception
interview questions for client partner
successfactors rest api
t3 framework templates
chauffeur interview questions to ask candidates
fullstack developer jobs
hardware engineer interview questions
top 50 interview questions and answers
css interview questions for experienced candidates
failed to parse graphql file
mobile test engineer interview questions
qa software engineer interview questions
ats questions and answers
chauffeur interview questions to ask applicants
java top 50 interview questions
c++ dependency injection framework
child functioning module
css interview questions for experienced professionals
data center engineer interview questions
node js readline
q13 news team
green hell multi
network engineer interview questions
referential listener
ruby readline
c interview questions and answers
field support engineer interview questions
front end system design questions
net developer interview questions
q36.5
qa test engineer interview questions
test engineer interview questions and answers
best resources for system design interview
do all browsers support es6
elements of programming interview
force git pull
qa mobile testing interview questions and answers
used q45
applications developer interview questions
backend technical interview questions
direct support professional interview questions
fullstackopen
it support technician interview questions and answers
java backend interview questions
mean stack interview questions
working solutions interview questions
backend engineer interview
graphql java tools
interview questions for software developer
not declared in this scope c++
python interview questions for qa
q47
ux frontend sucessfactors
c++ exception in constructor
css tricky interview questions for experienced
driver interview question
full stack game developer
full stack javascript jobs
graphql-java-tools
how much does a full stack developer make
interviewing.io review
is not a constructor
java asynchronous programming interview questions
javascript programming interview questions
node js recruitment questions
react spell checker
software development engineer interview questions
successfactors query language
window functions interview questions
ecommerce qa interview questions
explain the major difference between interface and inheritance. also give
one scenario where an interface is preferable over inheritance.
full stack developer recruitment
java back end developer interview questions
java full stack developer job description
multithreading in c# interview questions
php basic interview questions
process control interview questions
production support interview questions
q18 line
q43 express
q6 stops
control systems interview questions
full-stack developer job description template
java scenario based interview questions for experienced professionals
next js developer jobs
node.js engineer job
quality assurance interview questions call center
readline nodejs
testing interview questions for experienced
c# async constructor
difference between git fetch and git pull
full stack developer demographics in the united states
green hell blueprints
java testing interview questions and answers
prototype javascript
q20 game
q50 front end
qa java interview questions
angular interview questions for experienced professionals
c# class constructor
chauffeur job interview questions to ask candidates
es6 class
interview questions on javascript
it support engineer interview questions and answers
os interview questions
restful web service listener
ruby developer interview questions
software test engineer interview questions
support.com interview questions
testing concepts interview questions
top c interview questions
angular 9 interview questions
backbone model fetch
customer quality engineer interview questions
docker interview questions for experienced professionals
full stack developer portfolio template
full stack hackathon
graphql java
interview questions for javascript
interview questions for machine learning engineer
javascript important concepts for interview
constructor function javascript
hackathon logo design
interview questions qa
java entwickler interviewfragen
java spellchecker
q35 express
qa technical interview questions
successfactors technology stack
tdz full form
application developer interview questions
bufferreader in java
c interview questions
code interview questions
front end developer interview
javascript interview questions for experienced professionals
python readline without newline
q29
target interview questions and answers
vue interview questions
what is prototype in javascript
what languages does a full stack developer know
cloud system engineer interview questions
docker graphql
how to prepare for net developer interview
interview questions for design engineer
net full stack developer meaning
php developer interview questions
python scripting interview questions
quality engineer interview question
elements of programming interviews
help desk clerk interview questions
quality assurance questions for call centers
learn full stack web development
rest api interview questions
full stack digital commerce
interview questions and
full stack developer program
custom application development
Rate this post
Admin
Admin
Content writer

Let’s create the next big thing together!

Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.

Let’s talk

Let’s Create the Next Big Thing Together!

You can reach us anytime via sales@inapps.net

    You need to enter your email to download

      Success. Downloading...